Aktuality

Zápis - prijímanie žiadosti na prijatie dieťaťa do MŠ na šk.r. 2014/2015

Termín zápisu :

17.2.2014 - 21.2.2014 a to nasledovne:


     17.2.2014                     v čase od 8.00 – 12.00 a od 13.00 – 15.30 hod.
     18.2. – 19.2.2014        v čase od 8.00 – 13.00 hod.
     20.2.2014                     v čase od 10.00 – 16.00 hod.
     21.2.2014                      v čase od 8.00 –   12.00 hod. 

 

Podmienky prijatia

 

(a) Prednostne budeme prijímať deti, ktoré dovŕšili 5.rok veku a deti s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky /prednostne sa prijíma dieťa, ktoré dovŕšilo piaty  rok  veku, a dieťa s dodatočne  odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky./
 V prípade, ak je zvýšený záujem zákonných zástupcov o prijatie detí do materskej školy, riaditeľ materskej školy pri prijímaní nesmie uprednostniť deti mladšie ako tri roky  pred prijatím starších detí, lebo prijímanie detí mladších ako tri roky má byť v súlade so školským zákonom výnimočné, tieto deti možno prijať len vtedy, ak sú uspokojené žiadosti zákonných zástupcov detí, ktoré dovŕšili piaty rok veku, detí s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky a detí s dodatočne odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky, ako  aj detí vo veku od troch rokov.

 


b) Po splnení bodu a/. budeme prijímať aj detí od 2 rokov, nakoľko máme vytvorené materiálne aj personálne podmienky pre tieto deti.


c) Prijímaniu detí do MŠ predchádza podanie písomnej žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa. Súčasťou žiadosti je aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa. Potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa nie je potvrdením o akútnom zdravotnom stave dieťaťa, ale je potvrdením toho, že dieťa netrpí žiadnou takou chorobou, ktorej prejavy, alebo dôsledky by mohli ohrozovať výchovu a vzdelávanie ostatných detí, alebo akokoľvek negatívne vplývať na jeho pobyt v MŠ. /zároveň upozorňujeme rodičov, aby lekár potvrdil, že dieťa bolo očkované/
Súčasne s podaním žiadosti, rodič potvrdzuje čestné prehlásenie, že dieťa nie je prihlásené v inej materskej škole.

 

Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží okrem žiadosti a potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.
Ak ide o dieťa vyžadujúce diétny stravovací systém /žiadosti o prijatie dieťaťa predkladajte na uvedené MŠ, ktoré poskytujú tieto druhy  diéty: šetriaca, diabetická, bezgluténová (bezlepková) predloží zákonný zástupca písomné posúdenie odborného lekára preukazujúce potrebu a nutnosť poskytovania diétneho stravovania pre dieťa. /Mesto Košice zabezpečuje v materských školách zavedený diétny stravovací systém v školskom stravovaní.
Pripravujú sa  diéty:  šetriaca, diabetická, bezgluténová (bezlepková).
Materské školy poskytujúce diétne stravovanie: Povstania českého ľudu 11, Kalinovská 9, Šafáriková trieda 4, Hronská 7, Moldavská 23, Hemerkova 26,  Cottbuská 34, Družicová 5, Azovská 1, Miškovecká 20, Turgenevova 7,  Havanská 26, Obrancov mieru 20,  Park mládeže 4.

V prípade, že má dieťa rozhodnutie o dodatočnom odklade plnenia povinnej školskej dochádzky zákonný zástupca ho predloží riaditeľovi materskej školy spravidla    do 15. apríla 2014 spolu  so žiadosťou o prijatie dieťaťa do materskej školy  aj s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa   od všeobecného lekára pre deti a dorast.

 

Žiadosti od rodičov MŠ prijíma aj počas školského roka, pokiaľ sú voľné miesta, dieťa je prijaté.

Žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ si môžete stiahnut z webu - Tlačivá.  Neúplnú žiadosť, ako aj bez potvrdenia zdravotného stavu MŠ neprijíma.

 

Mgr. Iveta Strukanová - riad. školy
 



<< Späť na predchádzajúcu stránku